Nieuws

Wilt u de nieuwsberichten liever in uw e-mailbox ontvangen ? Schijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief !

 

De Herinneringslantaarn is al sinds 2015 een unieke manier om de herinnering aan dierbare overledenen levend te houden. Onze buurtgenoot en initiatiefnemer Hans Kattemölle verzorgt op 20 oktober om 11.00 uur een presentatie over de lantaarn in de Buurtkamer.

Op 14 oktober j.l. kreeg Het Seminarie twee cheques overhandigd ter waarde van totaal € 60.000,- van het LATEI Fonds en Woonvast, waarmee de binnentuin zal worden opgeknapt. De tuin wordt toegankelijk voor zowel bewoners als voor buurtgenoten en de lang verwachte 'jeu de boulebaan' gaat er dus komen!

In onze rubriek "Ontdek je stad" gaan we op zoek naar bijzondere plekken in onze binnenstad. Op 13 oktober a.s. neemt Amersfoortse stadsgids Inge Vos ons mee naar de herkomst van een aantal bijzondere straatnamen in onze binnenstad.

Seminarie Klassiek is een reeks van klassieke koffieconcerten die uitgevoerd worden in de St. Willibrorduskapel van Het Seminarie. Iedere twee weken wordt het concert verzorgd door klassiek opgeleide muzikanten uit binnen- en buitenland.