Nieuws

Wilt u de nieuwsberichten liever in uw e-mailbox ontvangen ? Schijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief !

 

In december 2020 zijn we - met het vertonen van de film Alleman - gestart met een reeks klassiekers van cineast Bert Haanstra. Buurtgenoot en filmfan Hilbert-Jan pakte de reeks weer op en vertoonde op 11 mei j.l. twee korte films van Haanstra over het maken van glas. Op 14 december a.s. vervolgt hij de serie met drie...

Vorig jaar is de Wij-kaart-Plus voor de binnenstad verschenen met daarop alle voorzieningen voor volwassenen en senioren. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de mensen die zich inzetten voor binnenstadbewoners en op 30 november a.s. komt de gebiedsmanager van de Gemeente Amersfoort weer een kijkje nemen.

In de Wij-kaart-Plus voor de binnenstad zijn alle voorzieningen voor volwassenen en senioren te vinden. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de mensen die zich inzetten voor binnenstadbewoners en op 15 juni a.s. is dat René Slotboom die zich al jaren inzet voor de opvang van daklozen in de binnenstad.

In onze rubriek "Ontdek je stad" gaan we op zoek naar bijzondere plekken in onze binnenstad. Op 4 mei neemt een Gilde stadsgids ons mee tijdens een Tweede Wereldoorlog wandeling door de binnenstad. We lopen langs plekken die een gedenkwaardige rol speelden tijdens de bezettingsjaren.