Nieuws

Wilt u de nieuwsberichten liever in uw e-mailbox ontvangen ? Schijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief !

 

In december 2020 zijn we - met het vertonen van de film Alleman - gestart met een reeks klassiekers van cineast Bert Haanstra. Buurtgenoot en filmfan Hilbert-Jan pakt de reeks weer op en vertoont op 11 mei a.s. twee korte films van Haanstra over het maken van glas, waarbij hij een inleiding zal geven over de totstandkoming van beide films. ...

In onze rubriek "Ontdek je stad" gaan we op zoek naar bijzondere plekken in onze binnenstad. Op 4 mei neemt een Gilde stadsgids ons mee tijdens een Tweede Wereldoorlog wandeling door de binnenstad. We lopen langs plekken die een gedenkwaardige rol speelden tijdens de bezettingsjaren.

Op zaterdag 30 april om 16.00 uur verzorgt Karin Bloemen een optreden in de Living van Het Seminarie. Karin Bloemen bezoekt die dag Amersfoort en we hebben haar bereid gevonden om speciaal voor u op te treden.

Buurtgenoot Bob vertoonde onlangs een eigen gemaakte film over de rivier de Eem en nu is het mogelijk om zelf een tochtje over de Eem te maken. Op 22 april a.s. organiseert Het Seminarie een vaarttocht met de Eemlijn (de fietsboot).