Nieuws

Wilt u de nieuwsberichten liever in uw e-mailbox ontvangen ? Schijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief !

 

In de Wij-kaart-Plus voor de binnenstad zijn alle voorzieningen voor volwassenen en senioren te vinden. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de mensen die zich inzetten voor binnenstadbewoners en op 15 juni a.s. is dat René Slotboom die zich al jaren inzet voor de opvang van daklozen in de binnenstad.

In december 2020 zijn we - met het vertonen van de film Alleman - gestart met een reeks klassiekers van cineast Bert Haanstra. Buurtgenoot en filmfan Hilbert-Jan pakt de reeks weer op en vertoont op 11 mei a.s. twee korte films van Haanstra over het maken van glas, waarbij hij een inleiding zal geven over de totstandkoming van beide films. ...

In onze rubriek "Ontdek je stad" gaan we op zoek naar bijzondere plekken in onze binnenstad. Op 4 mei neemt een Gilde stadsgids ons mee tijdens een Tweede Wereldoorlog wandeling door de binnenstad. We lopen langs plekken die een gedenkwaardige rol speelden tijdens de bezettingsjaren.

Op zaterdag 30 april om 16.00 uur verzorgt Karin Bloemen een optreden in de Living van Het Seminarie. Karin Bloemen bezoekt die dag Amersfoort en we hebben haar bereid gevonden om speciaal voor u op te treden.