Activiteitenagenda, wat wel en wat niet ?

17-06-2020

Voor de coronalockdown op 16 maart jl. hadden we een goedgevulde activiteitenagenda staan. Binnen het huidige coronaprotocol is het mogelijk om een aantal activiteiten weer op te starten en een aantal moeten wachten tot er verder wordt versoepeld. De bewoners van Het Seminarie mogen inmiddels weer beperkt bezoek ontvangen, maar voorlopig kunnen we nog geen gebruik maken van de ruimtes in Het Seminarie. 

Hieronder tref je een overzicht van de stand van zaken in de zomer maanden (juni, juli en augustus). Dit is overigens onder voorbehoud dat de huidige versoepelingen van kracht blijven. 

Buurtkamer Inloop:

Sinds 3 juni jl. is de Buurtkamer weer iedere woensdag geopend van 10.00 tot 14.00u, dus kom gerust langs om even bij te praten met buurtgenoten onder genot van een kopje koffie of kop soep. In de binnentuin hebben we voldoende ruimte, bij slecht weer is de capaciteit beperkt tot 8 mensen, graag op inschrijving.

Buurttafels:

Van de Buurttafels zijn alleen onze eigen tafels hervat: dat is een lunchtafel op woensdag en de avondmaaltijd op donderdag. Afhankelijk van het weer is de deelname beperkt tot 8-10 personen en reserveren is verplicht. In de maand Juli bekijken we met de horecapartners hoe we verder gaan met de externe buurttafels. 

Wekelijkse activiteiten:

Een aantal buurtgasten had de afspraak om elkaar wekelijks of tweewekelijks te treffen voor een terugkerende activiteit: 

 • Klaverjassen: kan starten met twee personen onder strikte voorwaarden
 • Schaken: kan starten met dubbele borden, maar wordt verplaatst naar de Buurtkamer. Er is plaats voor maximaal 6 schakers, graag op inschrijving. 
 • Schilderen: kan starten, maar dan op woensdagmiddag in de Buurtkamer en niet in Het Seminarie. Er is plaats voor maximaal 6 schilders, graag op inschrijving

Vaste rubrieken: 

We hadden een aantal rubrieken die regelmatig terugkwamen en waarvan we een aantal weer voorzichtig kunnen oppakken: 

 • Ontdek je stad (maandelijks): alleen in de buitenlucht en met kleine groepen tot maximaal 8 personen.
 • Films: (tweemaandelijks) worden weer gepland in het auditorium voor maximaal 20 personen
 • Lezingen: (tweemaandelijks) worden weer gepland in het auditorium voor maximaal 20 personen.
 • Coffee-talks: (eens per kwartaal) staan voorlopig 'on hold', mogelijk na de zomer in het auditorium.
 • Colleges OGJG: nieuwe reeks 'Voeding en gezondheid (!)' wordt in het najaar gepland voor maximaal 20 personen. 
 • Puur voor de Buur, de maandelijkse culinaire ontmoeting van bewoners van Het Seminarie met hun buren, kan voorlopig niet plaatsvinden vanwege de lockdown. 

Dialoogsessies: 

We hadden net de informatiebijeenkomst voor de Dialoogsessies (over "meedoen en van betekenis zijn") achter de rug op 11 maart, toen het coronavirus de planning in de war schopte. Samen met Kees Penninx zullen we binnenkort een nieuw datumvoorstel doen voor de mensen die zich hadden opgegeven. 

Concerten en evenementen:

Onze buurtgasten konden meedoen aan de maandelijkse concertreeksen in Het Seminarie en waren ook welkom bij tal van evenementen in de tuinen van Het Seminarie: 

 • Thee-Matinee: is deze maand weer gestart, maar uitsluitend voor bewoners;
 • Seminarie-Klassiek: is ook weer in juni gestart, maar uitsluitend toegankelijk voor bewoners;
 • Evenementen: alle evenementen waar we aan mee zouden doen, zoals Struinen in de Tuinen, Spoffin, Vreemde Gasten, Open Monumentendagen, de Amersfoortse Bachdag zijn door de organisatoren gecanceld en uitgesteld tot nader order. 

Klik hier voor de agenda