Vervolg lezing: "Zie ze vliegen"

09-09-2020

Vlak voor de 'lockdown' verzorgde vogelwachter Adriaan van Sleeuwenhoek een lezing in het auditorium. Hij beloofde ons toen een vervolg: Op 9 september a.s. leidt hij ons rond in de binnenstad en laat hij ons 'vogels spotten' met verrekijker en al. 

Met Vogelwachter Adriaan zie je ze vliegen. Ga op woensdag 9 september mee vogels spotten in de binnenstad. Vogelwachter Adriaan Sleeuwenhoek vertelt onderweg over de vogels die voorkomen in de binnenstad en samen proberen we ze te spotten. 

Er komen meer vogels voor in de binnenstad dan de meeste mensen denken. Bijvoorbeeld de Slechtvalken die broeden op de OLV toren, Aalscholvers en Futen in de Eemhaven en zelfs de IJsvogel is een bezoeker van de binnenstad. Ook komen er allerlei kleine vogels voor. Mezen, Roodborstjes, Winterkoning en veel meer. Onderweg geeft Adriaan ook tips over vogelherkenning. Omdat de herfst begin september in aantocht is geeft Adriaan ook tips over het voeren van vogels in de tuin of op het balkon. Zodat je daar na de wandeling mee aan de slag kunt en je meer vogels in je omgeving kunt krijgen.

Voor iedereen is er een leenverrekijker beschikbaar. Vogelwachter Adriaan neemt zijn telescoop mee waarmee de vogels goed bekeken kunnen worden (mits ze blijven zitten natuurlijk). Tijdens de koffie geeft Adriaan ook een korte presentatie over enkele gevleugelde binnenstadbewoners.


Aanmelden

Het aantal plaatsen is beperkt tot 12 en het vogelspotten kost € 15,00 per persoon (inclusief leenverrekijker en een E-book na afloop met informatie over de gespotte vogels en tips om de vogels te voeren). De inleiding start om 11.00 uur op de Appelmarkt. Voorafgaand ben je welkom voor een kopje koffie in de Buurtkamer op Appelmarkt 17 en aansluitend aan de rondwandeling is het mogelijk om een lunchplankje te gebruiken à € 4,00