Wim Sonneveld op z'n best

28-02-2024

Buurtgenoot Hilbert-Jan is een echte filmgek en vertoont regelmatig films aan buurtkamergasten en bewoners van Het Seminarie. Op 28 februari staat de cabaretier Wim Sonneveld centraal. Wim Sonneveld is, meer dan 30 jaar na zijn overlijden, een levende en alom geliefde artiest gebleven en op deze filmochtend zullen meerdere hoogtepunten voorbijkomen. 

Haal het doek maar op

"Als hij opkwam dan dacht je 'Ha, daar is-ie'. En als het doek zakte dan dacht je; 'wat jammer dat het al afgelopen is'". Deze inmiddels gevleugelde uitspraak van schrijver Simon Carmiggelt werd door hem uitgesproken tijdens een televisieherderking op de avond van de 8e maart 1974, bij het overlijden van Wim Sonneveld, een van de grootste entertainers die Nederland ooit heeft gekend. Zijn unieke theaterpersoonlijkheid, zijn stem, zijn liedjes en conferences, het behoort tot de top van ons Nederlandse cultuurgoed. 

Het beste uit zijn repertoire is tijdloos geworden en 28 hoogtepunten zijn in een compilatie bijeengebracht. Wim Sonneveld is, meer dan 30 jaar na zijn overlijden, een levende en alom geliefde artiest gebleven. In zijn openingslied zingt hij 'Haal het doek maar op, doe het licht maar an, dan zal ik je eens even laten zien wat ik kan...' In deze documentaire laat hij zien en horen wat hij kan: Wim Sonneveld op z'n best!
De hoogtepunten uit een legendarisch theateroeuvre verzameld, alle bekende conferences en liedjes, waarvan enkele in zelden vertoonde uitvoeringen.


Aanmelden

De film wordt in huiselijke kring vertoond op 28 februari a.s. om 11.00u in het auditorium van de Stad van Cahen. De toegang is gratis maar we vinden fijn als u even laat weten dat u komt. Voorafgaand aan de film kunt u een kopje koffie drinken in de Buurtkamer, Appelmarkt 17 en aansluitend is er gelegenheid om een lunchplankje te gebruiken aldaar.