Rondleiding: Op zoek naar Oldenbarnevelt

24-07-2019

Dit jaar is het 400 jaar geleden dat Johan van Oldenbarnevelt werd geëxecuteerd. Op woensdag 24 juli a.s. leidt een Gilde-gids ons langs de plekken in de stad waar Oldenbarnevelt heeft gewoond, gespeeld, naar school en naar de kerk ging.

Johan van Oldenbarnevelt werd in 1547 in Amersfoort geboren, ergens bij de Korte Gracht. Hij groeide hier op en bezocht de Latijnse School, vlakbij de St Joriskerk. Hij woonde in zijn jonge jaren in het muurhuis "De Bollenburg". Hij werkte nauw samen met Willem van Oranje en groeide na diens dood uit tot de leider van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Van deze voorloper van de Nederlandse staat werd hij de vormgever. Hij raakte verwikkeld in een religieus en politiek conflict dat hij verloor waarna hij werd onthoofd, dit jaar 400 jaar geleden.

De rondleiding voert u langs plekken in de stad waar Oldenbarnevelt heeft gewoond, gespeeld, naar school en de kerk ging. Een stadsgids van Gilde Amersfoort vertelt onderweg alles over zijn afkomst en jeugd en over zijn betekenis voor ons land.

De wandeling kost € 6,00 per persoon, als u aansluitend blijft lunchen bedragen de kosten € 10,00 p.p. U kunt zich onderstaand aanmelden en neem gerust een buurvrouw of buurman mee ! 


Aanmelden voor rondleiding "Op zoek naar Oldenbarnevelt" op 24 juli 2019

Kom gezellig een kopje koffie drinken op 24 juli a.s. in de buurtkamer, de wandeling start om 11.00 uur en duurt tot 12.30 uur. De rondleiding kost € 6,00 p.p. en u kunt na afloop een lunchplankje gebruiken in de buurtkamer à € 4,00. Neem gerust een buurvrouw of buurman mee !