Voorzorgsmaatregelen coronavirus

16-03-2020

Afgelopen weekend hebben we besloten om de Buurtkamer en Buurttafels voor de komende drie weken gesloten te houden. Ook alle geplande activiteiten zullen worden uitgesteld naar een latere datum:

  • de lezing "door de nacht klink een lied" op 18 maart a.s. door Archief Eemland
  • de documentairereeks "Nederland van Boven" op 25 maart a.s.
  • de start van de dialoogtrainingen op 25 maart a.s.
  • het klaverjassen op woensdagmiddag
  • het schaken op woensdagavond
  • het schilderen op donderdagmorgen

Voorlopig geen inloop op woensdag en geen buurttafels op maandag, woensdag en donderdag.

We kunnen ons voorstellen dat de vele nieuwsberichten mensen onzeker maken en veel vragen oproepen. Dit korte filmpje laat zien waarom er drastische maatregelen nodig zijn en dat het de inzet vraagt van iedereen om de verspreiding van het virus beheersbaar te krijgen.

Samen met het Goeieburen-netwerk wordt gewerkt aan een aangepast plan om onderling contact, informatie en ondersteuning voor ouderen in de binnenstad mogelijk te maken. Ook heeft onze horeca-partner Café onder de Linde al aangeboden om te ondersteunen met maaltijden of boodschappen !

Heb je op dit moment een vraag, ondersteuning nodig of zelf een goed idee ? Mail even naar info@buurtkamer-binnenstad.nl.

Als je een vraag hebt over het Coronavirus, dan kan je terecht op de publiekslijn van GGD Utrecht: Het telefoonnummer voor publiek met vragen over het coronavirus is 030 - 630 54 00. Dit nummer is bereikbaar op maandag tot en met zondag van 8.30 uur tot en met 17.00 uur.