Seminarie Klassiek met trio La Confession

12-10-2021

Seminarie Klassiek is een reeks van klassieke koffieconcerten die uitgevoerd worden in de St. Willibrorduskapel van Het Seminarie. Iedere twee weken wordt het concert verzorgd door klassiek opgeleide muzikanten uit binnen- en buitenland. 

Het is, i.v.m. corona, voor een beperkt aantal buurtgasten toegankelijk à € 5,00 per persoon. 

Joshua Park is geboren in Zuid-Korea en verhuisde op 3-jarige leeftijd naar Nieuw- Zeeland. Na het zien van een concert, op 7-jarige leeftijd, vroeg hij zijn ouders of hij ook viool mocht leren spelen. Sinds dat moment heeft Joshua meegedaan aan verschillende concours in Zuid-Korea en ook prijzen gewonnen. Hij speelde in het 'New Zealand Auckland Primary Principal's Association Junior Orchestra' en als concertmeester in het 'Gwang Ju City Orchestra for Young Students'. In 2012 heeft werkervaring opgedaan tijdens het 'Great Mountains Music Festival' als Resident Counselor. In het leger speelde hij in het 'Korean National Police Orchestra'. Hij begon zijn vioolstudie bij Pyo Oh, die hem heeft aangespoord om verder te gaan met een vioolstudie. Hij heeft vele goede violisten mogen ontmoeten tijdens zijn studie, zoals Kyoko Yonemoto, Jolente De Maeyer, Hyuk Ju Kwon, and Ik Hwan Bae. Na zijn Bachelor te hebben afgerond in Korea verhuisde Joshua naar Nederland om zijn Masters te volgen aan het Conservatorium van Tilburg. Op dit moment werkt hij als concertmeester in het 'Brabants Kamerorkest' en zoekt hij een manier om klassieke muziek over te brengen aan de samenleving van nu. Dit doet hij door creatieve concepten te bedenken en hiermee de concertervaring te verbeteren. Joshua speelt met zijn pianotrio 'La Confession' regelmatig op festivals en concerten door heel Nederland.

Obada Zabadina is geboren in 1999 in Damascus, Syrië, vluchtte zijn land op 14-jarige leeftijd vanwege de oorlog en kwam naar Nederland. Hij begon zijn muzikale leven met het bespelen van de Oed (traditioneel Arabisch instrument), maar na een tijdje raakte hij ook geïnteresseerd in Westerse muziek. Hij heeft een korte tijd viool gespeeld, voordat hij besloot verder te gaan met de cello. Tijdens zijn studie heeft hij meerder prestigieuze cellopedagogen ontmoet, zoals: Herre Jan Stegenga, Maarten Mostert, and Monique Heidema.
Obada heeft met vele orkesten opgetreden, zoals het 'VU Orkest', 'Orkest Opus 22', 'Heemsteeds Philharmonisch Orkest', 'Euregio Jeugd Orkest' en meer. Op dit moment is Obada aanvoerder in het 'Brabants Kamerorkest' en speelt hij regelmatig concerten met zijn pianotrio: 'La Confession'. Hij heeft opgetreden in vele Europese landen, zoals België, Duitsland, Hongarije, Spanje, Nederland en onder andere de première composities gespeeld van, de in Nederland woonachtige, componisten Amin Ebrahimi en Bruno Culot. Obada studeert op dit moment aan het Conservatorium van Tilburg bij cellodocente Monique Heidema. 

Valeria Blasco is geboren in Barcelona en begon haar pianostudie op 7-jarige leeftijd. Ze studeerde aan 'Escola de Música de Gràcia', 'Escola de Música de Barcelona' en 'Estudi Musical 143' bij pedagoge Lluïsa Alegre. Later vervolgde ze haar studie aan 'Municipal Conservatory of Music' in Barcelona bij Monserrat Cabero en kreeg ze muzikaal advies van professor Melani Mestre aan 'International Academy of Music' in Barcelona. In 2017 werd Valeria aangenomen aan 'Liceu Higher Conservatory of Music' waar ze een jaar gestudeerd heeft bij Alex Alguacil en haar studie vervolgde bij Tensy Krismant. Ze heeft meegedaan aan zomer masterclasses en festivals, zoals 'Cervera International Music Course', 'Girona Piano Concours' en 'Obidas International Music Festival in Portugal. Ook heeft ze masterclasses gevolgd bij o.a. Alba Ventura, Albert Giménez Atenelle, Lluis Rodriguez Salvà, Ma Jesús Crespo, Raimon Garriga, Gustavo Diaz Jerez, Iván Citera, Olga Kobekina, Joseph Colom en Boris Berman. Valeria heeft in zalen opgetreden als 'Barcelona Municipal Conservatory' en 'Casa Elizalde', na de eerste prijs te hebben gewonnen bij 'the Mozart Competition', in haar school. Daarnaast speelde ze in nog vele andere zalen in Spanje en Portugal. Al 7 jaar combineert ze spelen met het geven van pianoles en theorieles. Dit begon ze onder andere bij 'Estudi Musical 143' in Barcelona, later aan 'Moz-art School' en 'Trémolo School and Conservatory'. Daarnaast geeft ze ook privéles. Valeria heeft haar Bachelor studie afgerond bij professor Tensy Krismant, in Barcelona, en volgt nu haar Master aan het conservatorium van Tilburg bij professor Vitaly Samoshko.


12 oktober 2021, aanvang 11.00 uur, Muurhuizen 102

Reserveren is verplicht, kies hieronder de datum en registreer uw deelname.