Seminarie Klassiek met gitarist Peter Floor

19-04-2022

De concertreeks Seminarie Klassiek is weer toegankelijk voor externe gasten. Het is een reeks van klassieke koffieconcerten die uitgevoerd worden in de St. Willibrorduskapel van Het Seminarie. Iedere twee weken wordt het concert verzorgd door klassiek opgeleide muzikanten uit binnen- en buitenland. 

Op 19 april a.s. verzorgt Peter Floor een mini-gitaarconcert, aanvang 11.00 uur.

Peter Floor studeerde gitaar aan het Conservatorium van Hilversum en behaalde in 1988 zijn diploma. In de zomers van 1986 en '87 volgde hij stages bij Carel Harms aan het Conservatoire National te Nice en was hij in 1988 actief deelnemer aan masterclasses van David Russell en Hubert Käppel in Nederland. 

Zowel als solist, als in ensemble verband, treedt Peter regelmatig op. Zo maakt hij o.a. deel uit van het Mieke Honingh & Friends Ensemble. Dit ensemble, dat werd opgericht in 2010, bestaat uit leden van het Metropole Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest. 

Met fluitiste Mirjam van der Maas vormt hij "Duo San Telmo". In het verleden heeft hij op-getreden voor de Nederlandse Radio en Televisie. Verder is hij actief als componist en schreef hij, naast stukken voor gitaar, ook een Adagio voor strijkorkest en produceerde hij muziek bij verhalen van een bevriend schrijver. Een aantal van zijn composities zijn te beluisteren geweest via Radio 4. 

Voor Muziektheater schreef hij "Het Paviljoen" en "Brieven aan Diego" deze laatste is een voorstelling over het leven van Christopher Columbus. Voor kindertheater maakte hij de voorstellingen "De Avonturen van Rocky & Sammy" en "Peetje Teeveetje en de andere apparaten". Als gitaardocent is hij verbonden aan Muziekonderwijs Midden Nederland te Amersfoort en Globe CKC te Hilversum. 


19 april 2022, aanvang 11.00 uur, Muurhuizen 102

De kosten voor dit. concert bedragen € 5,00 per persoon,  u kunt dit bedrag voldoen in de Buurtkamer of bij binnenkomst. U kunt inlopen vanaf 10.30 uur, u ben van harte welkom voor een kopje koffie voorafgaand aan het concert. Met onderstaand formulier kunt u een plaatsje reserveren: 

Aanmelden