Seminarie Klassiek met Emily & Shermaine

09-11-2021

Seminarie Klassiek is een reeks van klassieke koffieconcerten die uitgevoerd worden in de St. Willibrorduskapel van Het Seminarie. Iedere twee weken wordt het concert verzorgd door klassiek opgeleide muzikanten uit binnen- en buitenland. 

Het is, i.v.m. corona, voor een beperkt aantal buurtgasten toegankelijk à € 5,00 per persoon. 

Shermaine Velasco (1994), geboren in Amsterdam, begon op 6-jarige leeftijd met pianoles bij Maaike Eijkman aan de Muziekschool de Kunstlinie in Almere. Op haar 9e werd zij daar aangenomen in de jong talent klas. Zij vervolgde haar studie bij Frank Peters aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij haar bachelor diploma behaalde in juni 2017. In 2020 heeft zij haar master studie behaald bij Klára Würtz aan het Conservatorium van Utrecht.
Shermaine kreeg masterclasses van onder andere Eliane Rodriguez, Rian de Waal, Paolo Giocometti, Nino Gvetadze, David Kuyken, Mila Baslawskaja en Eldar Nebolsin. Ook heeft ze meegedaan aan een aantal muziekcursussen zoals Musik Zentral in Bad Aussee (Oostenrijk), het Peter de Grote Festival in Groningen en het ISA festival in Reichenau an der Rax (Oostenrijk). Shermaine geeft regelmatig concerten op podia zoals Tivoli Vredenburg in Utrecht, het openlucht theather in het Vondelpark, de Duif in Amsterdam, het muziekfestival Wonderfeel, spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam en is al een aantal keer te horen geweest op de radio.
Ook in de kamermuziek is zij actief. Van 2017 t/m 2019 vormde Shermaine samen met Florence van der Does een pianoduo en maakte deel uit van de pianoduo academy van het Pianoduo Festival Amsterdam, olv. het Scholtes & Janssens pianoduo. Daarnaast vormt zij samen met Emily Evers een klarinet- en pianoduo, met Ariel Lee een zang- en fluitduo en een vioolduo met Daniel Lee. Shermaine heeft ook een grote passie voor lesgeven en geeft al pianoles sinds 2013.

Emily Evers (1995) werd in Nieuw-Zeeland uit Nederlandse ouders geboren en is in Nieuw-Zeeland opgegroeid. Op acht-jarige leeBijd kreeg zij blokfluitles op school en al snel wilde ze ook piano spelen. Op haar negende begon ze daar mee en een jaar later kwam daar ook klarinetles bij. In 2012 werd zij aangenomen voor het New Zealand School of Music Young Musicians Programme waar zij pianoles had van Judith Clark en klarinet les van Tui Clark. Datzelfde jaar was zij lid van het ensemble dat de eerste prijs van het NZ Chamber Music Contest Palmerston North District won. In 2013 behaalde zij de eerste prijs bij de Lions Club Intercollegiate Solo Music Competition.
Emily heeft in 2015 op het Conservatorium van Waikato (NZ) haar bachelors in klarinet gehaald bij Peter Schols. In 2016 behaalde zij haar Bachelors met honours (second class, first division) bij Bridget Miles, aan het Conservatorium van Auckland. In 2017 is Emily naar Nederland verhuisd waar zij aan haar masters begonnen is op de HKU Utrechts Conservatorium, bij Céleste Zewald.
Sinds Emily verhuisd is naar Nederland, is zij actief bij Philharmonie Gelre in Arnhem, waar zij ook als concertmeester heeft gespeeld. Emily heeft in 2018 haar ABRSM Diploma gehaald op piano, en geeft zij klarinet les. Emily vormt samen met Shermaine Velasco een klarineten piano duo. Naast haar klarinet masters studeert Emily ook nog een masters in Engelse Literatuur aan de Utrecht Universiteit.


9 november 2021, aanvang 11.00 uur, Muurhuizen 102

Reserveren is verplicht, kies hieronder de datum en registreer uw deelname.