Ontdek je Stad: mei-wandeling

04-05-2022

In onze rubriek "Ontdek je stad" gaan we op zoek naar bijzondere plekken in onze binnenstad. Op 4 mei neemt een Gilde stadsgids ons mee tijdens een Tweede Wereldoorlog wandeling door de binnenstad. We lopen langs plekken die een gedenkwaardige rol speelden tijdens de bezettingsjaren.

Amersfoort frontstad

Zo werd in 1939 de Grebbelinie in gereedheid gebracht die via Amersfoort richting het IJsselmeer liep. Amersfoort zou frontstad kunnen worden. De hele bevolking van de stad werd daarom op 10 mei geëvacueerd en kon na de capitulatie van 15 mei weer terugkeren. Amersfoort kwam er toen nagenoeg ongedeerd van af, maar de daarop volgende oorlogsjaren hebben een zware wissel getrokken op de stad en haar inwoners. U hoort daarover indringende verhalen.

De wandelingen onder leiding van een gids van Gilde Amersfoort vertrekken vanaf het Stadhuisplein voor de Observant. Eindpunt ligt op de Hof.
De tijdsduur is ca 1,5 uur, de af te leggen afstand is 2 km.


Ja, ik schrijf me in voor deze "Ontdek je Stad"

De Gilde stadsgids zal de deze wandeling verzorgen op 4 mei a.s. om 14.00 uur. De wandeling is kosteloos. Voorafgaand kan je ook nog een een lunchplankje gebruiken in de Buurtkamer, in dat geval bedragen de kosten € 5,00 voor de lunch.