Ontdek je stad: Bezoek aan Kuiperij Meester

13-03-2019

In het kader van de rubriek 'Ontdek je stad' brengen we op 13 maart a.s. een bezoek aan Kuiperij Meester met de Amerfoortse gidsen. Marinus Meester was één van de laatste ambachtelijke kuipers van Nederland, die het handwerk nog van zijn vader had geleerd. Na zijn overlijden in 2015 heeft erfgoedarchitect (en achterbuurman) Gijsbert van Hoogevest zich liefdevol over het pand ontfermd. Constructief herstel en het behoud en hergebruik van historisch materiaal stonden daarbij centraal.

Wie binnenkomt op het erf, stapt twee eeuwen terug in de tijd en ontdekt een stadsgezicht dat in Amersfoort op geen enkele andere plek bewaard is gebleven. De oorsprong van het gebouw ligt in de zeventiende eeuw; in de eeuwen daarna hebben de diverse gebruikers allen op hun eigen manier sporen nagelaten in en om het pand.

Binnen in de oude werkplaats is het alsof Marinus alleen even weg is gelopen om een boodschap te bezorgen - het volledige inventaris met al het gereedschap is bewaard gebleven, en zijn petten hangen nog aan de kapstok op hem te wachten. 

De Amersfoortse gidsen verzorgen dit bezoek tegen een speciaal kortingstarief voor de gasten van de Buurtkamer à € 4,50 per persoon. 


Aanmelden bezoek Kuiperij Meester

13 maart 2019, vertrek vanuit de Buurtkamer om 11.15 uur. Kosten € 4,50 per persoon. 

Voorafgaand aan het bezoek kunt u kosteloos een kopje koffie drinken in de Buurtkamer (vanaf 10.00u) en na afloop serveren we een lunch voor de liefhebbers à € 4,00 per persoon. 

Maximaal aantal personen = 16 dus vol = vol. Er zijn nu nog 2 plaatsen beschikbaar !  Graag een plaats reserveren via onderstaand formulier: