Ontdek je stad: Heiligenbergerbeek

14-08-2019

Elke tweede woensdag van de maand bezoeken we een bijzondere plek in de binnenstad. Op woensdag 14 augustus a.s. blijven we lekker buiten en volgen we, per boot, de loop van de Heiligenbergerbeek tot de vistrap bij de Vosheuvel. 

De Heiligenbergerbeek en het Valleikanaal zijn de belangrijkste 'leveranciers' van het water in de binnenstad, dus het is zeer de moeite waard om de beek 'stroomopwaarts' te bevaren. 

De Heiligenbergerbeek slingert zich door het Heiligenbergerbeekdal als een groen lint dat de Amersfoortse binnenstad verbindt met de bossen van de Utrechtse Heuvelrug.

Via de Heiligenbergerbeek varen we door mooie natuur via Park Randenbroek naar Kinderboerderij De Vosheuvel. U kunt deze route combineren met een wandeling terug naar de binnenstad, maar u kunt ook mee terugvaren. 

Deze vaartocht wordt verzorgd door 'De Waterlijn' en de aanwezige gids aan boord zal onderweg alles vertellen over de flora en fauna die we passeren. 

Vaarroute
Vaarroute

Aanmelden rondvaart Heiligenbergerbeekroute

Deze route wordt gevaren op 14 augustus 2019 en we vertrekken om 11.00 uur vanuit de Buurtkamer naar de instapplaats aan de Weversingel. De prijs bedraagt € 6,00 per persoon. De boot wordt speciaal 'afgehuurd' voor de Buurtkamer, minimale deelname = 20 personen, maximaal = 24 personen. Na afloop kunt u een lunchplankje gebruiken in de Buurtkamer à € 4,00 p.p.