Ontdek je stad: bezoek Frans en Hilde Hof

29-09-2021

In onze rubriek "Ontdek je stad" gaan we op zoek naar bijzondere plekken in onze binnenstad. Op 29 september brengen we een bezoek aan de Frans en Hilde Hof waar momenteel de expositie "Hemelladder" te bezichtigen is.

Over de Frans en Hilde Hof

De Frans en Hilde Hof is een groene, inspirerende plek achter de St. Franciscus Xaveriuskerk aan 't Zand in hartje Amersfoort. Een plek met als motto: Rust, Zingeving & Verbinding. Een tuin ontworpen vol betekenis en symboliek. Midden in de drukte van de stad. Bedoeld als contrast met de dynamiek van alle dag. Geïnspireerd door Franciscus van Assisi en Hildegard van Bingen - we weten ons in goed gezelschap.

De Hof is vanaf 2019 ontwikkeld tot een prachtige plek! Er zijn ook inspirerende avonden en workshops te volgen, zie de website.

Expositie Hemelladder t/m 10 oktober 2021

LKG de Ploegh toont met elf kunstenaars hun werk in de Frans en Hilde Hof, achter de St. Franciscus Xaveriuskerk. De kunstenaars laten zich inspireren door de natuur en de omgeving. Het resultaat is een ervaring om even bij weg te dromen: bij een geldboom als uit een sprookje of een wonderschoon keramisch gedrocht. De expositie Hemelladder tilt je even op uit de dagelijkse sleur in een unieke groene omgeving.
Deze tentoonstelling is samengesteld door curator Jaap Velzerboer, met werk van: Jacqueline Bohlmeijer, Simone de Groot, Thijs Jaeger, Flip Lambalk, Bert Neelen, Rian Peeperkorn, Willeke van Ravenhorst, Lies van der Sluis, Linda Verkaaik, Jos Verschaeren, Müge Yilmaz.

Bezoek op 29 september a.s.

Vrijwilliger Lieneke Schakenbos zal de rondleiding verzorgen op 29 september a.s. om 11.00 uur. Start is bij de Buurtkamer op de Appelmarkt waar gelegenheid is om voorafgaand een kopje koffie te drinken. Kosten € 5,00 per persoon, dit is een bijdrage aan de kosten van de Frans en Hilde Hof. S.V.P, aanmelden middels onderstaand formulier. Aansluitend kan je ook nog een een lunchplankje gebruiken in de Buurtkamer, in dat geval bedragen de kosten € 10,00 (bezoek en lunch). 


Ja, ik schrijf me in voor deze "Ontdek je Stad"