Ontdek je Stad: Straatnamen in de binnenstad

13-10-2021

In onze rubriek "Ontdek je stad" gaan we op zoek naar bijzondere plekken in onze binnenstad. Op 13 oktober a.s. neemt Amersfoortse stadsgids Inge Vos ons mee naar de herkomst van een aantal bijzondere straatnamen in onze binnenstad. 

What's in a name ? 

Hoe zijn de straatnamen van de stad ontstaan en welke verhalen gaan er schuil achter de bekende en minder bekende straten en stegen van het centrum?

Wandel mee met Amersfoortse Gidsen en ontdek het antwoord op de vragen: woonde er een vogelaar op het Havik en was het Zand vroeger een zandpad? Waarom ligt de Nieuwstraat in één van de oudste delen van de binnenstad en hoe kun je nou op aarde Achter de Heilige Geest wonen?


Ja, ik schrijf me in voor deze "Ontdek je Stad"

Stadsgids Inge Vos zal de deze wandeling verzorgen op 13 oktober a.s. om 11.00 uur. Start is bij de Buurtkamer op de Appelmarkt waar gelegenheid is om voorafgaand een kopje koffie te drinken. Kosten € 5,00 per persoon. S.V.P, aanmelden middels onderstaand formulier. Aansluitend kan je ook nog een een lunchplankje gebruiken in de Buurtkamer, in dat geval bedragen de kosten € 10,00 (wandeling en lunch).