Ontdek je stad: Het Belgenmonument

01-09-2019

Iedere tweede woensdag van de maand krijgen de buurtgasten gelegenheid om een kijkje te nemen in een bijzonder pand in onze stad. Op 11 september a.s. verzorgt onze 'huis'-gids Harald Ket een rondleiding rond en in het Belgenmonument op de Amersfoortse Berg. 

Aan het eind van de WOI schonk België het monument aan Nederland, ter nagedachtenis aan de welwillendheid om Belgische soldaten op te vangen. Ondanks het feit dat het monument (Huib Hoste, 1881-1957) in Nederland de grootste is in zijn soort, zijn maar weinig mensen bekend met het bestaan ervan. Dat terwijl aan het begin van WOI in 1914 een miljoen Belgen onderdak zochten en vonden in Nederland.

Inge leidt ons rond het monument dat door architecten, kunstenaars en Belgische ambachtslieden in de stijl van de Amsterdamse School is opgetrokken. Aangezien de Amersfoortse Gidsen over de sleutel beschikken kan Inge ons ook een kijkje binnen laten nemen;  Ze laat het carillon zien dat regelmatig wordt bespeeld door de Amersfoortse Beiaardschool en we kunnen van bovenaf uitkijken over de wijde omgeving.

De rondleiding is kosteloos voor buurtkamergasten en start om 13.45 uur en duurt 45-60 minuten. 

Aanmelden rondleiding Belgenmonument 


Vanwege te geringe belangstelling gaat deze excursie niet door. Excuses voor het ongemak!