Muziek: Thee-Matinee met the Backfield Jazz Men

24-11-2019

Zondag, 24 november 2019 is er weer een Thee-Matinee in Het Seminarie, dit keer met The Backfield Jazz Men, een vierkoppig Jazz-formatie uit Achterveld. Iedere vierde zondag van de maand bent u welkom op de thee bij onze bewoners.

De Backfield Jazz Men is al jaren een prominent vertegenwoordiger van de jazz in oude en authentieke stijl. De Jazz Men spelen hun muziek in een tamelijk unieke bezetting, zonder trompet en zonder slagwerk. Met wel voorhanden instrumenten als trombone, vocals, banjo en tuba staan deze vier heren garant voor een milde sound.
Wat aan het instrumentarium opvalt is het gebruik van de violofoon, ook wel trompet-viool of Strohviool genoemd. Het geluid op deze viool wordt versterkt door een hoorn. Het instrument is vernoemd naar zijn Duitse bedenker, Johannes Matthias Augustus Stroh. De strohviool klinkt veel luider dan een gewone houten viool.

De Backfield Jazz Men is een orkest dat zich overal thuisvoelt, van bruine café's tot restaurants en van foyers tot huiskamers, overal waar wat te vieren is, en dus ook in de huiselijke sfeer van Het Seminarie. Op verzoek wil het zelfs nog wel een voorkomen dat de heren de gebaande jazzpaden verlaten ...!

Bezetting: Wim van Bekkum trombone & vocals; Louis Houët violofoon & accordeon;  Jan Blonk banjo & vocals en Pieter Vos tuba. Bekijk hier een kort fragment:

Wanneer en Waar

Iedere vierde zondag van de maand. De Thee-Matinee begint om 15.00 uur en eindigt ca. 16.30 uur. De entree is via de tuin van Het Seminarie, adres Muurhuizen 102.

Kosten:

Entree € 5,- (incl. onbeperkt thee en diverse huisbereide lekkernijen). In de pauze en na afloop zijn er ook andere drankjes (tegen betaling) verkrijgbaar.

Ook is het voor een beperkt aantal mensen mogelijk om aansluitend mee te eten met onze bewoners. U betaalt hiervoor € 10,00 incl. gratis koffie ter afsluiting. Vol is vol ! Dus reserveren is gewenst.

Aanmelden:

U kunt reserveren middels onderstaand aanmeldformulier. Neem gerust iemand mee !

Aanmelden Thee-Matinee 24 november 2019