Movie Nights onder de toren

08-08-2019

Net als voorgaande zomers organiseren theater De Lieve Vrouw, de horecaondernemers van het Onze Lieve Vrouwekerkhof en VVV Amersfoort drie knusse avonden voor filmliefhebbers. Dit jaar wordt het plein op 1, 8 en 15 augustus omgetoverd tot heuse openluchtbioscoop.

Je kunt met je eigen klapstoel plaats nemen op het Lieve Vrouwe Plein, maar je kunt ook een stoel reserveren bij het Stadscafé, waar een aantal plaatsen voor de Buurtkamer worden vrijgehouden. De toegang is gratis, consumpties tegen betaling bij het Stadscafé. Dus kies je film en vul onderstaand formulier in ! 

 • DO 1 AUGUSTUS +/- 21.30 uur: Cold War
  Dit rokerige liefdesverhaal in film-noir-stijl speelt tegen de achtergrond van het naoorlogse Europa. Pawlikowski won voor zijn muzikale en oogstrelende film al de prijs voor beste regisseur in Cannes en kon wederom rekenen op diverse Oscarnominaties. Meer filminfo >
  > Bekijk de trailer

 • DO 8 AUGUSTUS +/- 21.20 uur: Waterboys
  Misdaadboekenschrijver Victor (Leopold Witte) en zijn 20-jarige cello spelende zoon Zack (Tim Linde) worden tegelijkertijd weer single; ze worden om verschillende redenen door hun vrouwen het huis uit gegooid. Tijdens een reis naar Schotland is de confrontatie met elkaar en de onstane situatie thuis onvermijdelijk. Mede dankzij hun liefde voor de muziek van de Schotse band The Waterboys komen ze nader tot elkaar.
  > Bekijk de trailer

 • DO 15 AUGUSTUS +/- 21.10 uur: Green Book
  Dit hartverwarmende, waargebeurde verhaal van de donkere pianist Don Shirley (Mahershala Ali) die in 1962 met zijn blanke lijfwacht (Viggo Mortensen) door het racistische zuiden van Amerika reist won drie Oscars waaronder de Oscar Beste Film. Meer filminfo >
  > Bekijk de trailer
 • Start tegen zonsondergang
 • Gratis entree
 • Meegebrachte consumpties niet toegestaan

Mede mogelijk gemaakt door De Lieve Vrouw, horeca op het plein en VVV


Reservering stoel Movie Nights bij het Stadscafé