Lezing: Zie ze vliegen !

04-03-2020

Vogelwachter Adriaan Sleeuwenhoek neemt mensen mee de natuur in en brengt de natuur naar de mensen. Hij is al meer dan 30 jaar vogelspotter en op 4 maart a.s. verzorgt hij een lezing over allerlei vogels, hun gedrag en eigenaardigheden.

Adriaan is al meer dan 30 jaar actief vogelspotter. Hij kent en herkent alle vogels die in Nederland leven aan uiterlijk en geluid. Hij heeft een enorme passie voor vogels en die deelt hij met enthousiasme en plezier tijdens zijn lezingen.

In de lezing vertelt Adriaan over allerlei vogels en hun gedrag en eigenaardigheden. Bijvoorbeeld over de Noordse Stern die vanuit Europa via Zuid-Afrika en Nieuw Zeeland naar Antarctica vliegt. Dat is meer dan 90.000 kilometer in een jaar! Of de Gierzwaluw die de eerste twee jaar van zijn of haar leven in de lucht doorbrengt. Zelfs slapen doen ze in de lucht! 

Adriaan neemt materiaal mee, zoals opgezette vogels, vleugels en schedels. Zodat de aanwezigen letterlijk in aanraking komen met vogels. Adriaan maakt zijn presentatie interactief, leuk en interessanter door gebruik te maken van veel beeldmateriaal (foto en film) en geluidsfragmenten. 

De lezing start om 11.15 uur, duurt ongeveer een uur, met daarna de gelegenheid om vragen te stellen en verder in gesprek te gaan.


Aanmelding lezing "Zie ze vliegen!"

De lezing vindt plaats op woensdag 4 maart om 11.15 uur en duurt ruim een uur. Voorafgaand is het mogelijk om gebruik te maken van onze koffietafel en na afloop kan er een lunchplankje gebruikt worden à € 4,00 per persoon. De lezing is gratis toegankelijk. Wees welkom en neem gerust een buur mee !