Lezing: De Herinneringslantaarn

20-10-2021

De Herinneringslantaarn is al sinds 2015 een unieke manier om de herinnering aan dierbare overledenen levend te houden. Onze buurtgenoot en initiatiefnemer Hans Kattemölle verzorgt op 20 oktober om 11.00 uur een presentatie over de lantaarn in de Buurtkamer. 

Wat is de herinneringslantaarn ? 

In de OLV-toren brandt een licht, ook na 01:00u 's nachts, voor altijd. De namen van deze dierbaren zijn op een website te zien, maar ook op het scherm onder in de toren.

Jaarlijks is er een Herinneringsbijeenkomst in het Lievevrouwtheater. Hier worden de namen van de overledenen opgenoemd in een programma waar ook de stadsdichter en (vaak landelijk bekende) artiesten aan meedoen met op het thema's van herdenken en verlies geïnspireerde optredens. Op 24 oktober vindt deze dit jaar plaats.

Dit is een uniek Amersfoorts intitiatief dat veel betekenis heeft voor de nabestaanden van de ca. 220 herinnerden. Op 20 oktober licht Hans Kattemölle het initiatief graag toe aan buurtgenoten uit de binnenstad. 

Op de website https://www.herinneringslantaarn.nl/ is meer informatie te vinden.


Ja, ik schrijf me in voor deze presentatie

Hans Kattemölle zal deze presentatie verzorgen op 20 oktober a.s. om 11.00 uur in de Buurtkamer op de Appelmarkt waar gelegenheid is om voorafgaand een kopje koffie te drinken. Deelname is kosteloos S.V.P, aanmelden middels onderstaand formulier. Aansluitend kunt u ook nog een een lunchplankje gebruiken in de Buurtkamer, in dat geval bedragen de kosten € 5,00.