Lezing: De grote vaart

13-04-2022

Onze buurtgenoot Roeland uit de Muurhuizen is gezagvoerder bij Maersk, een van de grootste containerrederijen ter wereld. Op 13 april komt hij vertellen over het leven op zee en de avonturen die hij als kapitein meemaakt, al varend over de wereld. 

Meer over de spreker

Buurtgenoot Roeland heeft de zeevaart in zijn genen. Na de Hogere Zeevaartschool in Amsterdam te hebben doorlopen heeft hij scheepswerktuigbouwkunde gestudeerd aan het Maritiem Instituut de Ruyter, Vlissingen. Sinds 1985 werkt hij aan boord van containerschepen met een maximale lengte van 320 meter en bevaart hij alle werelddelen zoals de Atlantische Oceaan, Noord en Zuid Pacific, Noord en Zuid Chinese zee, Indische Oceaan, Perzische golf, Rode Zee, Middellandse Zee, Noordzee, Oostzee tot zuiden van Zweden en de Zwarte Zee.

Sinds 2015 is hij werkzaam als gezagvoerder en het huidige schip waarop hij vaart is de Maersk Kalmar 6700 TEU (foto). 

Op 13 april om 11.00 uur komt hij graag vertellen over de ins & outs van de scheepvaart en hoe het leven op zee er aan toe gaat. We starten om 11.00 uur, vooraf verzamelen we in de Buurtkamer op Appelmarkt 17 waar je even een kopje koffie kunt nuttigen.


Aanmelden

Het aantal plaatsen is beperkt tot maximaal 25 en de toegang is gratis. De lezing wordt op 13 april 2022 gehouden in het Auditorium van de Stad van Cahen (Muurhuizen 104) en start om 11.00 uur. Voorafgaand bent u welkom om een kopje koffie te komen drinken in de Buurtkamer aan de Appelmarkt 17. Aansluitend is het mogelijk om een lunchplankje aldaar te gebruiken à € 5,00.