Lezing: 125 jaar Amersfoortse Horeca

28-08-2019

Wist je dat Amersfoort aan het begin van de vorige eeuw veel meer hotels in de binnenstad had dan nu ? Hoe het toen was krijgen we op 28 augustus uitgelegd door Jan Carel van Dijk, die zijn verhaal illustreert met prachtige oude ansichtkaarten. 

Deels is er nog het nodige te herkennen, maar veel beroemde zaken zijn verdwenen. De mooie plaatjes daarvan brengen de herinnering weer helemaal terug en wekken nostalgische gevoelens op.

De lange geschiedenis van de Amersfoortse horeca komt onder andere vanwege de doorgaande route van West- naar Oost-Nederland. Hierdoor waren er al gauw meerdere herbergen en logementen. Rond de vorige eeuwwisseling raakte alles in een stroomversnelling. De stad groeide dankzij het spoor alsmede de komst van een groot garnizoen en werd door toenemende mobiliteit van de burger zelfs een populaire vakantiebestemming.

Deze lezing is eerder opgenomen in het zomerprogramma van het Eemhuis (lees meer in de Amersfoortse Courant) en wordt speciaal voor de Buurtkamer herhaald op woensdag 28 augustus om 11.15 uur.  Entree € 3,00 per persoon, aanmelding graag via onderstaand formulier. 


Aanmelding lezing "125 jaar Amersfoortse horeca"

De lezing vindt plaats op woensdag 28 augustus om 11.15 uur en duurt ruim een uur. Entree: € 3,00 per persoon. Voorafgaand is het mogelijk om gebruik te maken van onze koffietafel en na afloop kan er een lunchplankje gebruikt worden à € 4,00 per persoon. Wees welkom !