Kerstlichtjestocht met midwinter- snertmaaltijd

16-12-2023

Een paar dagen voor de zonnewende, op 16 december, ben je van harte welkom om de winter in te luiden met een gezellige Midwintermaaltijd in de Buurtkamer aan de Appelmarkt. We serveren een ouderwetse 'snert-maaltijd' met erwtensoep, roggebrood en katenspek en bij binnenkomst kan je lekker opwarmen bij een glas glühwein. 

Kerstlichtjestocht

Voorafgaand aan de midwintermaaltijd kan je meelopen met de Kerstlichtjestocht waarbij onze prachtige historische binnenstad het decor vormt voor het kerstverhaal uit de Bijbel. Een spoor van licht door zo'n 1000 waxinelichtjes in potten wijzen je de weg. Op verschillende plaatsen zingen koren, dansen kinderen van de balletschool en speelt de fanfare. Je komt herders en engelen tegen. Voor meer informatie over de route, klik op de website

Aanmelden

Je kunt de route beginnen op verschillende plaatsen vanaf 17.00 uur. Vanaf 18.00 uur is de Buurtkamer op en ben je welkom voor een glas gluhwein en een snack. Om 19.00 uur serveren we de midwintermaaltijd met erwtensoep, roggebrood en katenspek. De kosten van de maaltijd bedragen € 10,00 incl. een glas glühwein. Extra consumpties kosten € 2,30 per glas.