Kerst: bezinning en ontmoeting

18-12-2019

Met onze Buurtkamer-activiteiten faciliteren we bijzondere ontmoetingen in de buurt en dat doen we ook graag tijdens en rondom de feestdagen. Bekijk hier het kerstprogramma en als je nog suggesties zou willen toevoegen, laat het ons weten !! 

Als Kerstthema gebruiken we dit winterlandschap van Toon Tieland dat is ingekleurd door leden van Rotary-Club Amersfoort Stad. Dit levensgrote schilderij heeft jarenlang in Theater de Flint gehangen op een plek waar al veel Amersfoorters en gasten er van hebben kunnen genieten. Op 17 januari 2015 heeft het een plek gekregen in Het Seminarie waar het nu nog steeds te bezichtigen is. 

Iedereen viert de Kerstperiode op zijn/haar eigen manier. Voor de één heeft Kerst een religieuze betekenis en daar hoort bij dat je elkaar opzoekt tijdens een kerstdienst of een mis. Voor de ander staat Kerst vooral voor gezelligheid en lekker eten met familie, vrienden of buurtgenoten. In de Buurtkamer is er voor ieder wat wils. 

18 december: Laatste koffietafel van het jaar gevolgd door kerstzang Arena Cantat

Woensdag 18 december hebben we de laatste Inloop: koffie en lunch tussen 10 - 14.00 uur. Kom gezellig aanschuiven aan deze extra feestelijke tafel met Kerststol en Amandelstaaf.

's Middags om 15.00 uur luidt het koor "Arena Cantat", van de parochie Sint Franciscus Xaverius, de feestdagen in met kerstliederen die ten gehore worden gebracht in de St. Wilibrorduskapel. Het optreden is gratis toegankelijk !

19 december:  Kerstconcert in de St. Joriskerk 

Op donderdag 19 december organiseert het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met de stichting Bewust Rond het jaarlijks terugkerende gratis kerstconcert voor ouderen in de St. Joriskerk in Amersfoort. Daarbij zullen het Dickens Koor Animato en de Christmas Lady's optreden. We vertrekken om 14.00 uur vanuit de buitentuin van Het Seminarie aan Muurhuizen 102. Heb je nog niet gereserveerd? Doe dat dan hier !!  Aansluitend kunnen degenen die dat wensen mee-eten aan de buurttafels in Het Seminarie of Café onder de Linde. 

21 december: Midwinterborrel gevolgd door de Kerstlichtjestocht

Op de dag van de zonnewende, 21 december, ben je van harte welkom om de winter in te luiden met een gezellige Midwinterborrel in de Buurtkamer en de Binnentuin. Met glühwein en een bittergarnituur bij de vuurkorf of gezellig binnen. Onze kok Rob verzorgt een ouderwetse 'snert-maaltijd' met erwtensoep, roggebrood en katenspek. Om 18.30u kunnen degenen die dat willen aansluiten bij de Kerstlichtjestocht van de gezamenlijke kerken, een wandeling langs scenes van het kerstverhaal die start in de St. Franciscus Xaveriuskerk.

22 december: Kerst-Matinee met pianoconcert

Op zondag 22 december om 15.00 uur sluiten de leerlingen van Anne-Maartje Lemereis, pianodocente en componist, het muzikale jaar van de Thee-Matinee af met een kerstconcert in de St. Willibrorduskapel. De jonge pianisten spelen bekende en minder bekende kerstliedjes, kruipen in hun eentje of samen echter de piano en luiden hiermee feestelijk de kerstvakantie in.

25 en 26 december: Kerstdiner en Kerstbrunch

Stichting 1Samen1 en het Stadcafé Amersfoort organiseren een feestelijk diner voor ouderen in de Binnenstad. Het diner is volgeboekt, aanmelden voor de wachtlijst kan via deze link:  https://www.buurtkamer-binnenstad.nl/l/kersttafels/ 

Op tweede kerstdag staat er een gezellige aanschuiftafel klaar in Cafe onder de Linde. Meer informatie en aanmelden kan via deze link: https://www.buurtkamer-binnenstad.nl/l/kersttafels/  

Aanmelden

In ons Kerstprogramma zijn een paar onderdelen alleen toegankelijk met een reservering. Mocht je al een Kerstmaaltijd hebben gereserveerd, dan hoef je die niet aan te vinken.

Tips om samen te ondernemen 

Er is nog zoveel meer te beleven tijdens de Feestdagen. Hier nog een paar suggesties:

De kerstnachtdienst op 24 december heeft als thema 'een nieuw begin'. In de St. Joriskerk vanaf 21.15 uur. In de kerstvakantie is het de moeite waard om de speciale stadswandelingen te maken van Mirakels Amersfoort, deze keer gewijd aan het leven van Johan van Oldenbarnevelt ter gelegenheid van zijn 400ste sterfdag. Voor meer info klik op de afbeelding. 


.