Film: Documentairereeks Nederland van Boven

25-09-2019

In het najaar van 2019 vertonen we een zestal delen van "Nederland van Boven", een documentaireserie die in 2011 werd gemaakt door de VPRO. 

Nederland uit de lucht bekeken

Wie naar de krioelende mierenhoop kijkt die Nederland is, vraagt zich af waarom ons land niet elke dag totaal vastloopt in een ongelofelijke chaos. Maar wie vanaf bovenaf naar ons land kijkt ziet iets heel anders: een precisie uurwerk. "NEDERLAND VAN BOVEN" kijkt vanuit vogelperspectief met behulp van helikopters, paragliders, ballonnen, vliegers en drones naar de ritmes en patronen van Nederland.

Bekijk hier een compilaties van opnames: 

De documentaire kent twee seizoenen en ieder seizoen belicht 10 thema's. Hieronder de thema's waaruit we zullen kiezen in het najaar: 

  1. 24 uur Nederland

  2. Hongerige muil van Europa (haven van Rotterdam)
  3. 
Nederland knutselland

  4. Vrije tijd 

  5. Wilde natuur

  6. Water: vriend of vijand?

  7. Waar wij wonen 

  8. Waar is het gevaar?

  9. Ondergrond: bodemschat of afvoerput?

  10. Luchtruim

Indien de thema's goed ontvangen worden door de bezoekers zullen we de serie in 2020 vervolgen. In augustus zullen we iedereen nader informeren, maar het is al mogelijk om u alvast aan te melden door middel van onderstaand aanmeldingsformulier.

Aanmelden Filmmiddag 25 september 2019 

Tijd: 13.30 - 15.30 uur. Toegang is gratis, voor koffie/thee is een vrijwillige bijdrage mogelijk. Inloop vanaf 13.00 uur, de entree is via de steeg tussen Appelmarkt 9 en 10. 

Voorafgaand is het mogelijk om een lunchplankje met huisbereide soep te gebruiken à € 4,00.

We stellen het op prijs als u zich even aanmeldt zodat we weten dat u komt. Dat kan door het invullen van onderstaand formulier: