Film: Documentaire '40-'45

03-05-2023

Op woensdag 3 mei a.s. vertonen we de documentaire "Amersfoort 40-45",
Tijdens deze 40-minuten durende documentaire neemt doorgewinterde verteller Hans Goedkoop u mee naar Amersfoort in de vroege jaren 40. Van bezetting tot bevrijding.

Amersfoort in oorlogstijd

Was de stad voorbereid op de naderende Duitse inval? Wat betekende deze oorlog voor de Amersfoorters? En waarom mogen we van geluk spreken dat het Amersfoort zoals wij dat nu nog steeds kennen zowel de bezetting als de bevrijding heeft overleefd? Bekijk het in de grootste verzameling origineel Amersfoorts beeldmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog.
Amersfoort '40-'45 is een productie van Het Medialab van de Bibliotheek Eemland. Meer informatie en de bijbehorende educatieve tijdlijn van Museum Flehite op www.amersfoort4045.nl.


Aanmelden

Het aantal plaatsen is beperkt tot maximaal 25 en de toegang is gratis. De film wordt vertoond in het Auditorium van de Stad van Cahen (Muurhuizen 104) en start om 11.00 uur. Voorafgaand bent u welkom om een kopje koffie te komen drinken in de Buurtkamer aan de Appelmarkt 17. Aansluitend is het mogelijk om een lunchplankje aldaar te gebruiken à € 5,75. Reserveer hier een plaats: