Collegereeks: een andere kijk op de sterren

03-04-2024

De Buurtkamer werkt samen met Stichting Oud Geleerd, Jong Gedaan. Deze Stichting biedt interactieve en toegankelijke colleges voor senioren in groepsverband. De colleges worden gegeven door studenten over hun eigen vakgebied; zij worden daarin begeleid door de Stichting op zowel inhoudelijk gebied als in het inspelen op de groep waar zij hun kennis aan willen overdragen.

Dit voorjaar wordt de collegereeks verzorgd door Britt de Vormer, student Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam. 

Een andere kijk op de Sterren

Door Britt de Vormer

Bent u altijd al nieuwsgierig geweest naar Astrologie en wilt u leren dit toe te passen in uw eigen leven? Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis achter Astrologie of bent u simpelweg benieuwd om erachter te komen of het allemaal maar een 'uit de duim gezogen' verhaal is? Dan nodigt Britt de Vormer u uit voor haar colleges op 3, 10, 24 april en 1 mei a.s

De opbouw van de collegereeks is als volgt:

1. Astrologie: de introductie

In dit eerste college op 3 april a.s. kijken we naar wat astrologie precies inhoudt en maken we samen een reis door de geschiedenis. Ook zal ik u wat vertellen over pseudowetenschappen en u de waarheid vertellen over uw wekelijkse horoscoop!

2. Water, vuur, aarde en lucht

In dit college op 10 april a.s. gaan we dieper in op de invloed van de vier elementen op onze sterrenbeelden. Hierbij zal ik dus ook alle twaalf sterrenbeelden toelichten en gaat er een hele nieuwe wereld voor u open over de planeten uit ons zonnestelsel en waar zij voor staan.

3. Ieder huisje heeft zijn kruisje

In dit derde college op 24 april a.s. verdiepen we ons voor de laatste keer in een stukje Astrologie. U wordt bekend met nieuwe begrippen zoals: 'huizen' en 'driften'. En als laatste leg ik u uit hoe ons eigen lichaam ook een rol speelt binnen de Astrologie.

4. Leer elkaar beter kennen

Als afsluiter op 1 mei a.s. zal ik het publiek uitleggen hoe zij hun eigen Geboortehoroscoop kunnen aflezen en hier tips over meegeven. Verder gaan we ook samen kijken naar welke sterrenbeelden nou het beste bij die van uzelf passen!

Over de studentdocentStudentdocent Britt studeert Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft naast psychologie een grote interesse in Astrologie. Dit is een onderwerp waar de jongeremgeneratie zich de laatste jaren steeds meer mee bezighoudt. Britt wil deze wereld van waarzegging en zelfontdekking ook graag introduceren aan de oudere generatie. Let bij voorbaat wel op: Astrologie is niet op wetenschap gebaseerd, maar een vorm van pseudowetenschap. Binnen de psychologie wordt het gezien als een vorm van pseudo psychologie, maar hier meer over in het college! Het gaat vooral over nieuwe inzichten en jezelf op een totaal andere manier beter leren kennen!


Kosten: € 20,00 per persoon, € 35,00 als u ook een lunchplankje reserveert

Aanmelden colleges "Een andere kijk op de Sterren"

Student-Docent Britt de Vormer gaat de colleges "Een andere kijk op de Sterren" geven op respectievelijk 3, 10, 24 april en 1 mei 2024 van 11.15 uur tot 12.15 uur in het auditorium van de Stad van Cahen. Omdat het 'interactieve' bijeenkomsten zijn, is de deelname beperkt tot 25-30 buurtgasten. Voorafgaand bent u van harte welkom bij de koffietafel in de Buurtkamer en na ieder college kunt u aldaar gebruik maken van een lunchplankje à € 5,75. 

De collegereeks kost € 20,00 per persoon, als u alle vier de keren aansluitend wilt lunchen, dan geldt een aantrekkelijk college-lunch-arrangement voor € 35,00 per persoon. Genoemde tarieven gelden voor de hele reeks, per pin te voldoen bij het eerste college op 3 april a.s. 

Mocht u één of meerdere data niet kunnen, geef dat S.V.P.  aan bij uw inschrijving hieronder. U krijgt maximaal € 5,00 korting als u één of meerdere data verhinderd bent. 

Cursisten die vorig jaar hebben deelgenomen aan het college 'Is de psyche logisch' krijgen 50% korting op de kosten voor de colleges.