Coffee talks: Coördinator Gezonde Wijk

10-11-2021

Vorig jaar is de Wij-kaart-Plus voor de binnenstad verschenen met daarop alle voorzieningen voor volwassenen en senioren. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de mensen die zich inzetten voor binnenstadbewoners en op 10 november a.s. is dat met de coördinator Gezonde Wijk van de GGD. 

Wij-Kaart Plus 

De WIJ-Kaart Plus Binnenstad geeft antwoord op vragen als: "Wat is er allemaal te doen in onze wijk? Wat kan het wonen in onze wijk veraangenamen? Aan wie kun je vragen stellen, als het leven eventjes wat lastiger is en je best een advies kunt gebruiken. Als je je eenzaam voelt? Voor dit soort momenten zijn alle mogelijkheden op een rij gezet, zodat we elkaar kunnen helpen. Alle mogelijkheden voor onszelf, georganiseerd door wijkbewoners en professionals in de Binnenstad staan in één oogopslag op de deze kaart. 

Coffee talks

Met de coffee talks geven we de buurtgasten gelegenheid om kennis te maken met de professionals in de binnenstad. Geen formele lezing, maar een informele kennismaking van een half uurtje aan de koffietafel van de Buurtkamer, waarbij ruime gelegenheid is voor het stellen van vragen. 

Op 10 november 11.00 uur schuift Bennita IJtsma (foto) aan voor een kopje koffie. Zij werkt bij de GGD-Regio Utrecht in de wijk Kruiskamp-Koppel-Binnenstad als coördinator Gezonde Wijk

In opdracht van de gemeente Amersfoort coordineert GGD regio Utrecht de Gezonde Wijk. Met de Gezonde Wijk wil de gemeente Amersfoort de gezondheid en zelfredzaamheid van inwoners van de stad versterken. Om zo gezondheidsachterstanden te verminderen.

Professionals op het gebied van zorg, welzijn en preventie in de wijk gaan met elkaar en samen met bewoners aan de slag voor een betere gezondheid van de bewoners van de wijk. Aansluiting bij zelfredzaamheid, gezondheidsvaardigheden en motivatie van de bewoners staat voorop.

Hierbij benutten we de kracht en de energie in de wijk, we ontmoeten elkaar en werken samen vanuit positieve gezondheid. Bennita zal meer vertellen over haar werkzaamheden en u kunt haar alle vragen stellen.


U kunt gewoon binnenlopen, de coffeetalk start om 11.00uur. Als u aansluitend gebruik wilt maken van ons lunchplankje met verse soep (à € 4,00 p.p), dan stellen we er prijs op als u dat even van te voren aangeeft: 

Ja, ik lunch mee na de coffeetalk op 10 november a.s.