Coffee talks: de straatadvocaat

15-06-2022

In de Wij-kaart-Plus voor de binnenstad zijn alle voorzieningen voor volwassenen en senioren te vinden. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de mensen die zich inzetten voor binnenstadbewoners en op 15 juni a.s. is dat René Slotboom die zich al jaren inzet voor de opvang van daklozen in de binnenstad. 

Wij-Kaart Plus 

De WIJ-Kaart Plus Binnenstad geeft antwoord op vragen als: "Wat is er allemaal te doen in onze wijk? Wat kan het wonen in onze wijk veraangenamen? Aan wie kun je vragen stellen, als het leven eventjes wat lastiger is en je best een advies kunt gebruiken. Als je je eenzaam voelt? Voor dit soort momenten zijn alle mogelijkheden op een rij gezet, zodat we elkaar kunnen helpen. Alle mogelijkheden voor onszelf, georganiseerd door wijkbewoners en professionals in de Binnenstad staan in één oogopslag op de deze kaart. 

Coffee talks

Met de coffee talks geven we de buurtgasten gelegenheid om kennis te maken met de professionals in de binnenstad. Geen formele lezing, maar een informele kennismaking van een half uurtje aan de koffietafel van de Buurtkamer, waarbij ruime gelegenheid is voor het stellen van vragen. 

Op  15 juni om 11.00 uur schuift straatadvocaat René Slotboom (foto) aan voor een kopje koffie. Hij zet zich al meer dan 20 jaar in voor de opvang van dak- en thuislozen vanuit het pand van Motiva op Muurhuizen 128. Dat kan gaan om mensen die thuisloos zijn geraakt door relatieproblemen, een verslaving of problemen met hun gezondheid. Of omdat ze hun baan zijn kwijtgeraakt. 

René zal meer vertellen over zijn werkzaamheden en u kunt hem alle vragen stellen m.b.t de zorg en ondersteuning voor dak- en thuislozen in de binnenstad. 

U kunt gewoon binnenlopen, de coffeetalk start om 11.00uur. Als u aansluitend gebruik wilt maken van ons lunchplankje met verse soep (à € 4,00 p.p), dan stellen we er prijs op als u dat even van te voren aangeeft: 

Ja, ik lunch mee na de Coffee talk op 15 juni a.s.