Coffeetalk met de projectleider van ANWB Automaatje

04-10-2023

De Wij-kaart-Plus voor de binnenstad brengt alle voorzieningen voor volwassenen en senioren in kaart. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de mensen die zich inzetten voor binnenstadbewoners en op 4 oktober a.s. komt de projectleider Automaatje een kijkje nemen. 

Coffee talks

Met de coffee talks geven we de buurtgasten gelegenheid om kennis te maken met de professionals in de binnenstad. Geen formele lezing, maar een informele kennismaking van een half uurtje aan de koffietafel van de Buurtkamer, waarbij ruime gelegenheid is voor het stellen van vragen. Op 4 oktober 2023 om 11.00 uur schuift projectleider Merlijn Deymann aan om ons alles te vertellen over de stedelijke uitrol van ANWB Automaatje 

ANWB Automaatje

Met ANWB AutoMaatje rijden buurtgenoten u met hun eigen auto tegen een kleine onkostenvergoeding naar de dokter, het ziekenhuis, kennissen, de supermarkt, de kapper, een uitje of een activiteit in de wijk of een andere wijk. Ook een bezoek buiten de gemeente is mogelijk. AutoMaatje rijdt van deur tot deur en komt op de afgesproken tijd. De chauffeur ondersteunt ook met in en uitstappen en kan meelopen als dit nodig is. 

Wilt u een rit aanvragen? Vraag deze dan minimaal 2 werkdagen van te voren aan.

*Op de site kun je ook lezen hoe je je als vrijwilliger (chauffeur of matchmaker) kunt aanmelden".

Over onze gast

Ik ben Merlijn Deijmann en woon sinds 2008 in Hooglanderveen. Op woensdag 4 oktober kom ik graag wat vertellen over ANWB AutoMaatje Amersfoort. Wie we zijn, wat we doen en voor wie we er zijn.
Vanaf begin 2022 ben ik betrokken bij de stedelijke uitrol van ANWB AutoMaatje Amersfoort. Het doel is om zoveel mogelijk inwoners van Amersfoort te informeren over ANWB AutoMaatje Amersfoort en dan met name de inwoners die binnen de doelgroep vallen. Het is belangrijk dat iedereen zo lang mogelijk mobiel blijft en niet in een niet in een sociaal isolement raakt.
Naast ANWB AutoMaatje Amersfoort zet ik mij ook in voor de armoedebestrijding en armoede preventie in Amersfoort. Dit doe ik vanuit de rol van coördinator voor het Sociaal Fonds Amersfoort. Door beide rollen heb ik inmiddels een vrij groot netwerk binnen het sociaal domein in Amersfoort wat ik graag deel met anderen. Door initiatieven met elkaar te verbinden kunnen ze elkaar versterken en beter samenwerken. Dit is belangrijk om meer impact te maken.U kunt gewoon binnenlopen, de coffeetalk start om 11.00uur. Als u aansluitend gebruik wilt maken van ons lunchplankje met verse soep (à € 5,00 p.p), dan stellen we er prijs op als u dat even van te voren aangeeft: 

Wil je mee lunchen ?