Buurtkamer weer open vanaf 3 juni a.s.

23-05-2020

Buurthuizen en ontmoetingsplekken mogen vanaf 1 juni a.s. weer open voor maximaal 30 mensen op afspraak. Om de 1,5 meter te kunnen handhaven, zullen we de Buurtkamer (achter in de Stad van Cahen) beperkt openen op woensdag voor max. 8 buurtgasten per tijdslot, conform het geldende protocol op 1,5 meter. Bij mooi weer zal de inloop plaatsvinden in de binnentuin. 

Vooralsnog starten we met de volgende tijdslots: 

  • 10.00 - 12.00 uur: Koffie-inloop voor maximaal 8 buurtgasten
  • 12.00 - 14.00 uur: Lunch-inloop voor maximaal 8 buurtgasten
  • 14.00 - 16.00 uur: Schilderclub voor maximaal 6 buurtgasten

Conform het protocol voor Buurthuizen is de aanwezigheid op afspraak en vindt er een checkgesprek plaats bij binnenkomst. Mensen met verkoudheidsklachten worden verzocht thuis te blijven en aanwezigen moeten zich houden aan de RIVM-richtlijnen. 

Met hulp van buurtgenoot Kees is er een speciaal 1,5m-terras ingericht, waar buurtgasten veilig met elkaar een kop koffie kunnen drinken. Het is niet meer toegestaan om zelf je koffie in te schenken en de aanwezige vrijwilliger ziet er op toe dat alle hygiënevoorschriften worden opgevolgd. Bij slecht weer serveren we de koffie of soep binnen, ook daar is het mogelijk om voldoende afstand te houden. Het is een beetje wennen nog, maar we hopen op deze manier een veilige en gezellige ontmoeting te faciliteren zoals je van ons gewend was !

In de komende tijd zullen we stap voor stap bekijken hoe we verder kunnen versoepelen. Een aantal activiteiten zoals de filmochtenden kunnen opgestart worden voor kleine groepen, maar helaas kunnen we voorlopig niet starten met het klaverjassen en schaken. Via de weekberichten houden we je goed op de hoogte van de mogelijkheden en geplande activiteiten. 

Zin om te komen ? 

Wees welkom ! Meld je dan even aan door middel van onderstaand formulier: