Buurtkamer en tuin beperkt toegankelijk

06-05-2020

In overleg met Indebuurt033 zullen we de Buurtkamer en aangrenzende tuin vanaf 6 mei a.s. beperkt toegankelijk maken voor onze buurtgasten. In een aangepaste opzet kunnen 1-3 gasten per uur gebruik maken van de faciliteiten. 

Op 16 maart jl. hebben we - als voorzorgsmaatregel tegen het coronavirus - besloten om Het Seminarie, de Buurtkamer en de Buurttafels te sluiten. Voorlopig blijft de 'lockdown' van Het Seminarie van kracht en ook de Buurttafels zullen pas worden opgestart als onze horeca-partners een veilige omgeving kunnen bieden. Met de Buurtkamer en aangrenzende tuin kunnen we al een veilige ambiance bieden en daarom hebben we besloten om deze, als proef, beperkt open te stellen.

Buurtkamergasten kunnen langskomen op een - vooraf vastgesteld - tijdstip voor een kopje koffie, een praatje en, indien gewenst, een half uurtje bewegen. Denk daarbij niet aan een work-out of en sportoefening, maar je kunt ongehinderd wandelen in de tuin of je favoriete yoga-oefeningen doen op het gras. Tevens zijn we aanwezig voor informatie en advies, als je ergens mee zit dan fungeren we graag als klankbord en wegwijzer. Wij zorgen, als gastheer, voor een aantal randvoorwaarden: 

  • Voldoende onderlinge afstand ( > 1,5 meter), zowel binnen als buiten; 
  • Een slimme looproute, via de Appelmarkt naar binnen, via de Muurhuizen naar buiten;
  • Een schone en veilige omgeving;
  • Capaciteits- en tijdmanagement. Het bezoek kan online worden geboekt en tijdens de bezoekuren zijn er nooit meer dan 3 gasten tegelijkertijd aanwezig;
  • Iets lekkers bij de koffie!

Onze buurtgasten houden zich strikt aan de geldende richtlijnen en stellen hun bezoek uit bij milde verkoudheid- of griepklachten (hoesten, koorts, verlies van reuk of smaak, keel- en/of hoofdpijn): Daarnaast: 

  1. Hou afstand: de 1,5 meter-regel geldt binnen en buiten
  2. Handen reinigen bij binnenkomst en vertrek en het gezicht niet aanraken
  3. Hoesten/niezen in de holte van de elleboog;
  4. Maak gebruik van papieren wegwerpzakdoekjes
  5. Kom niet spontaan binnenlopen (helaas), maar boek hieronder zodat er nooit te veel mensen aanwezig zijn: 

De openstelling is voor een proefperiode van vier weken en daarna besluiten of en hoe we daar mee verder gaan. Je feedback is dus ook heel welkom! Boek hieronder je eerste bezoekuurtje !!