Film: Uurtje Bert Haanstra

31-05-2023

In december 2020 zijn we - met het vertonen van de film Alleman - gestart met een reeks klassiekers van cineast Bert Haanstra. Buurtgenoot en filmfan Hilbert-Jan pakte de reeks weer op en vertoonde inmiddels vijf korte films van Haanstra o.a. over het maken van glas het leven van Rembrandt. Op 31 mei a.s. staat de film "Monument voor een Gorilla" op de planning

Monument voor een gorilla

In Burgers Zoo filmt Bert Haanstra hoe de gorilla's hun splinternieuwe verblijf in gebruik nemen, waarbij François, de leider van het stel, de grootste bangerd blijkt te zijn. Door de glaswand bij het nieuwe verblijf kunnen mens en mensaap elkaar bijna aanraken en er ontstaan toestanden die doen denken aan Haanstra's vroegere film Zoo. Dit keer verlaat de regisseur ook de dierentuin en gaat kijken in Kameroen, het land van herkomst van deze gorilla's. Daar vertellen pygmeeën over hun persoonlijke confrontaties met de ontzagwekkende dieren.


Aanmelden

Het aantal plaatsen is beperkt tot maximaal 25 en de toegang is gratis. De film wordt vertoond in het Auditorium van de Stad van Cahen (Muurhuizen 104) en start om 11.00 uur. Voorafgaand bent u welkom om een kopje koffie te komen drinken in de Buurtkamer aan de Appelmarkt 17. Aansluitend is het mogelijk om een lunchplankje aldaar te gebruiken à € 5,75. Reserveer hier een plaats: